EverBuild Nutrition Liquid L-Carnitine (450ml)

1.590,00 din.


Prodavac:

Opis proivoda:


EverBuild LIQUID L-CARNITINE je tečni rastvor koji kombinuje neke od najefikasnijih aktivnih sastojaka za ubrzanje metabolizma i gubitak masti : L-karnitin, hrom-pikolinat i vitamine B-kompleksa.

 Ukus:narandža

Zašto EverBuild LIQUID L-CARNITINE?

Brzo se apsorbuje, ubrzava metabolizam i gubitak masti, pruža energiju bez negativnog uticaja na nervni sistem, promovišite zdravlje srca i kardiovaskularnog sistema, reguliše nivo insulina, reguliše nivo šećera u krvi, ubrzava vreme oporavka nakon fizičkog stresa...
 

Uloga L-karnitina u organizmu je da transportuje masne kiseline kroz ćelijsku membranu mišićnih ćelija. Isporuka masnih kiselina u mitohondrije koje se nalaze unutar ćelije da se sagore kao energija je razlog zašto se ovaj proizvod preporučuje kada sportista traži definiciju i izbacivanje viška masti. L-karnitin takođe pomaže u uklanjanju iz ćelije svih otpadnih proizvoda koji nastaju tokom ćelijskih procesa. Ova transportna funkcija čini L-karnitin nezamenljivim dodatkom ishrani kada je reč o kardio treningu i dizanju tegova sa ciljem povećanja utroška kalorija što rezultira vitkijim i finijim telom. Tečni oblik l-karnitina je efikasniji u poređenju sa onim na tabletama i kapsulama jer garantuje brzu i potpunu apsorpciju aktivnog sastojka – nešto što je veoma važno da bi proizvod bio efikasan.
Hrom je takođe veoma važan element koji igra veliku ulogu u metabolizmu masti i ugljenih hidrata u telu. Kontroliše nivo šećera i holesterola u krvi. To je važan faktor za održavanje zdrave težine zbog svoje uloge u upravljanju glukozom u krvi i osetljivošću na insulin.
Vitamini B kompleksa su takođe vitalni deo sastava proizvoda jer grade crvena krvna zrnca, toniziraju nervni sistem i održavaju nemasnu telesnu masu.
 

Namena proizvoda: Dodatak ishrani na bazi L-karnitina sa hromom i vitaminima B3, B5, B6 i B12. Vitamin B3, vitamin B6, vitamin B12 i pantotenska kiselina doprinose održavanju normalnog energetskog metabolizma. Hrom doprinosi normalnom metabolizmu makronutrijenata i održavanju normalnog nivoa glukoze u krvi.

Aktivni sastojci

U dnevnoj dozi (15 ml)

%NRV*

L-karnitin

1500 mg

**

Niacin (vitamin B3)

8 mg

50%

Pantotenska kiselina

2,5 mg

41%

Vitamin B6

0,7 mg

50%

Hrom

200 µg

500%

Vitamin B12

1,2 µg

48%

*NRV = nutritivna referentna vrednost ** = nutritivna referentna vrednost nije ustanovljena

Način upotrebe: Pomešati 1 porciju (15 ml = 1 odmerni čep) sa 230 ml vode i konzumirati jednom dnevno, na prazan stomak. Dobro promućkati pre upotrebe. Odmerni čep oprati nakon korišćenja.

Sastojci: voda; L-karnitin; regulator kiselosti: limunska kiselina, natrijum-citrat; aroma narandže; stabilizator: inulin; zgušnjivač: ksantan guma; zaslađivači: sukraloza, acesulfam-K; boja: karamel amonijačno sulfitni; konzervansi: natrijum-benzoat, kalijum-sorbat; regulator pH vrednosti: natrijum-hlorid; nikotinamid; kalcijum-D-pantotenat; hrom(III)-pikolinat; piridoksin-hidrohlorid; cijankobalamin.

Upozorenja: Ne preporučuje se osobama preosetljivim na bilo koji od sastojaka proizvoda. Osobe koje boluju od epilepsije ne bi trebalo da koriste suplemente na bazi L-karnitina. Trudnice, dojilje i osobe koje uzimaju neku terapiju treba da se konsultuju sa lekarom pre upotrebe proizvoda. U slučaju pojave nekih neželjenih efekata prekinite upotrebu proizvoda i konsultujte lekara. Preporučene dnevne doze se ne smeju prekoračiti.

Napomene: Dodaci ishrani nisu zamena za raznovrsnu i uravnoteženu ishranu i zdrav način života. Pre upotrebe konsultovati lekara ili farmaceuta.

Informacija o alergenima: Proizvedeno u objektu u kome se prerađuju i mlekojajapšenica i soja.

Način čuvanja: Čuvati proizvod dobro zatvoren, na suvom i hladnom mestu. Čuvati van domašaja dece.

Zemlja porekla: Bugarska

Uvoznik: Pansport d.o.o. Veternik