Scitec Nutrition Lactase Enzyme (100 kapsula)

790,00 din.


Prodavac:

Opis proivoda:

Lactase Enzyme

 

  •  

    Olakšava varenje laktoze

  •  

    5000 ALU u kapsuli

  •  

    100 kapsula u pakovanju

 

Probavna pomoć kod intolerancije na laktozu
Laktaza (ß-galaktozidaza) je digestivni enzim koji razlaže laktozu, šećer mleka i mlečnih proizvoda u jednostavne šećere, glukozu i galaktozu. Ljudi kojima nedostaje ovaj enzim ne mogu u potpunosti da iskoriste laktozu i to može dovesti do neprijatnih simptoma. Enzim laktaza poboljšava varenje laktoze kod osoba koje imaju poteškoća sa varenjem laktoze.

Lactase Enzyme je idealan dodatak za one koji žele da uživaju u blagodetima proteina surutke, kazeina, kazeinata ili mlečnih proteina, ali pate od intolerancije na laktozu.

Generalno je potrebno 2500 ALU jedinica za varenje 10-13 grama laktoze (obično koncentrati proteina surutke sadrže 5-6% laktoze). Za veoma osetljive potrošače netolerantne na laktozu, kojima je potrebna 100% konverzija, preporučuje se 10 000 ALU jedinica po obroku. 2 naše kapsule obezbeđuju ovu količinu enzima!

 

Namena: dodatak ishrani u kapsulama na bazi enzima laktaze.

Aktivni sastojak

u 1 kapsuli

Enzim laktaza

50 mg* (5000 ALU**)

*=nutritivna referentna (NRV) nije ustanovljena

**ALU= Acid lactase units, jedinica aktivnosti enzima laktaze.

 

Sastojci: sredstvo za povećanje zapremine: mikrokristalna celuloza; kapsula [želatin;sredstvo za glaziranje: šelak, boja: oksidi i hidroksidi gvožđa, regulatori kiselosti: amonijum-hidroksid, kalijum-hidroksid]; enzim laktaza (poreklom iz Aspergillus oryzae ≥ 100000ALU/g).

Način upotrebe: popiti 1 kapsulu pre ili tokom obroka koji sadrzi laktozu.

Informacija o alergenima: Proizvedeno u pogonu u kome se prerađuju i mleko, jaja, soja, gluten, kikiriki, jezgrasto voće, celer, riba, ljuskari, mekušci i sumpor-dioksid.

Upozorenja: Ne preporučuje se osobama preosetljivim na bilo koji od sastojaka preparata. Preporučene dnevne doze ne smeju se prekoračiti.

Napomene: Dodaci ishrani nisu zamena za raznovrsnu, uravnoteženu ishranu i zdrav način života. Pre upotrebe proizvoda konsultovati se sa lekarom ili farmaceutom.

Način čuvanja: čuvati proizvod dobro zatvoren na suvom i hladnom mestu. Ako se u pakovanju nalazi kesica adsorbera vlage, ne uklanjati je nakon otvaranja. Čuvati van domašaja dece.

Uvoznik: Pansport d.o.o., Stevana Peci Popovića 21, 21203 Veternik, R. Srbija

Zemlja porekla: Mađarska