Now Foods Magnesium Citrate 200mg (100 tableta)

2.590,00 din.


Prodavac:

Opis proivoda:

Magnezijum se dodaje ishrani u cilju:

  •  

    izgradnje i bolje ishrane kostiju

  •  

    povećanja energetskih nivoa

  •  

    podrške zdrave funkcije srca

  •  

    ubrzanja proteinske sinteze i izgradnje mišićne mase

Magnezijum se, kao i većina minerala, helira aminokiselinama, jer je to najbolji oblik za njihovu apsorpciju. Slabije apsorbujući oblici su magnezijum bikarbonat, oksid i carbonat, a najbolje se apsorbuju magnezijumove soli, aspartat i citrat. Oba ova oblika su poznata po svom učešću u transportu minerala.

Magnezijum se često kombinuje sa kalcijumom i cinkom (ZMA), jer su potrebni jedni drugima za održavanje ravnoteže i veću iskoristljivost. Magnezijum je takođe poželjno dodavati ishrani ukoliko se uzimaju suplementi fosfora, vitamin D ili proteini, kao i u slučaju povišenog holesterola u krvi.

Namena: Dodatak ishrani za odrasle sa mineralom magnezijumom. Magnezijum doprinosi normalnom funkcionisanju nervnog sistema, normalnom energetskom metabolizmu, normalnoj funkciji mišića, smanjenju umora i iscrpljenosti i održavanju normalnih kostiju.

 

Aktivni sastojci

2 tablete

%NRV*

Magnezijum

400 mg

107

*Nutritivna referentna vrednost

 

Sastojci: Magnezijum-citrat; zgušnjivači: celuloza, unakrsno vezana natrijum-karboksimetilceluloza i ksilitol; trigliceridi srednjeg lanca (iz kokosovog i palminog ulja); sredstva protiv zgrudvavanja: sterinska kiselina i magnezijum-stearat iz biljnih izvora.

Upotreba: Odrasli 2 tablete dnevno uz obrok.

Napomene: Ne sme se prekoračiti preporučena dnevna doza. Dodaci ishrani nisu zamena za uravnoteženu ishranu i zdrav način života. Preparat nije namenjen deci i osobama mlađim od 18 godina, trudnicama, dojiljama i osobama preosetljivim na neki od njegovih sastojaka. Konsultujte lekara oko uzimanja preparata ukoliko imate medicinske probleme ili ste na terapiji lekovima. Čuvati van domašaja dece.

Način čuvanja: Čuvati na suvom i tamnom mestu, na temperaturi do 25°C.

Zemlja porekla: SAD

Uvoznik: Limax d.o.o. Beograd