Applied Nutrition Limited VITAMIN D3 3000IU

1.830,00 din.


Prodavac:

Opis proivoda:

  •  

    3000 iu (75 mcg) po tableti

  •  

    Reguliše normalno zdravlje kostiju

  •  

    Potreban za održavanje imunološke funkcije

  •  

    Halal sertifikat

 

 

Vitamin D je vitamin rastvorljiv u mastima čiji je glavni prirodni izvor sinteza holekalciferola (oblik vitamina D, vitamin D3) u donjim slojevima kožnog epidermisa hemijskom reakcijom koja zavisi od izlaganja suncu (posebno UVB zračenja). Pored toga holekalciferol (vitamin D3)i ergokalciferol (vitamin D2), oblici vitamina D mogu se unositi iz hrane kao i iz dijetetskih proizvoda. Najbolji prirodni izvori vitamina D su pre svega riblje ulje i riba, posebno masna riba (tuna, losos, sardina, skuša). Pored toga ima ga i u jajetu (žumance) i mlečnim proizvodima ali u manjim količinama.

 

Vitamin D je odgovoran za apsorpciju kalcijuma i fosfora kroz digestivni sistem i njihovo učešće u izgradnji kostiju, smanjujući rizik od osteoporoze. Pored toga, bitan je i u prevenciji slabljenja mišića i u prevenciji poremećaja ritma srca. Neophodan je i za ispravan rad štitne žlezde, omogućava normalno zgrušavanje krvi i jača imuni sistem.

 

 

Namena: Dijetetski proizvod- hrana za posebne medicinske namene, predstavlja izvor vitamina D u obliku holekalciferola, za potrebe ishrane u slučaju nedostatka vitamina D u organizmu.

Važna obaveštenja: mora se koristiti pod medicinskim nadzorom. Proizvod predstavlja nutritivno nepotpunu namirnicu i nije pogodan za upotrebu kao jedini izvor hrane. Proizvod nije namenjen za parenteralnu ishranu.

Nutritivne informacije 100g/1 tableta: Energetska vrednost 643 KJ (153 kcal)/6,5 KJ (1,5 kcal); masti 0,48 g/

Sadržaj aktivnog sastojka

100 g

1 tableta

%NRV

Vitamin D

6,96 mg

75 µg (3000 IJ)

1500

NRV- nutritivna referentna vrednost

Sastojci: sredstva protiv zgrudvavanja: dikalcijum-fosfat, magnezijum-stearat, silicijum-dioksid; sredstvo za povećanje zapremine: mikrokristalna celuloza; holekalciferol.

Način upotrebe: popiti 1 tabletu dnevno, uz obrok.

Upozorenja: potrebno je pridržavati se uputsva za upotrebu i ne sme se prekoračiti preporučena dnevna doza. Pre upotrebe proizvoda, trudnice, dojilje i deca treba da se konsultuju sa lekarom. Osobe koje imaju neko dijagnostifikovano oboljenje i/ili koriste lekove, moraju se pre primene prroizvoda posavetovati se lekarom ili farmaceutom. Osobe sa hiperkalcemijom, dokazanom toksičnošću vitamina D i one koje su osetljive na neki od sastojaka, ne treba da koriste proizvod. Način čuvanja: Čuvati na hladnom i suvom mestu. Čuvati van domašaja dece.

Zemlja porekla: Ujedinjeno Kraljevstvo

Uvoznik: Vitalikum d.o.o. Futog