PS3 Assassin's Creed - Revelations

2.800,00 din.


Prodavac:

Opis proivoda:

 

PS3 Assassin's Creed - Revelations


Proizvođač: UbiSoft

Datum izlaska: 01.01.2000.

 

Korak po korak, serijal Assassin’s Creed postaje jedan od najboljih koje je industrija igara ikada dala. Prva igra donela nam je revolucionaran način kontrole i grafiku od koje je zastajao dah; druga se (poprilično) rešila balasta repetitivnosti i dodatno unapredila već postojeće dobre strane; Brotherhood je produbio priču, ali i (najvažnije) uveo multiplayer u AC univerzum. Uskoro izlazi i Revelations, treći nastavak drugog dela trilogije (numerisanje delova su možda „malo” zakomplikovali). Imali smo priliku da isprobamo multiplayer betu Revelationsa (doduše, samo u verziji za PlayStation 3).

 

PonuÄ‘ene su nam tri mape – Knight’s Hospital, Antioch i Constantinople, na kojima smo mogli da isprobamo devet klasa – The Sentinel, The Vanguard, The Guardian, The Vizier, The Thespian, The Deacon, The Bombardier, The Trickster i The Champion u četiri moda – Wanted, Manhunt, Deathmatch and i Assault. U osnovi, igra za više igrača u Revelationsu nije neki veliki, revolucionarni korak unapred u odnosu na Brotherhood, ali jeste sjajno upeglavanje sitnih zamerki koje su igrači primetili. Mehanika igre je ista. Tu su civili koji se šetkaju po gradovima i čine bitke zahtevnijim i zanimljivijim. Veštine i sposobnosti igrača su maltene identični kao što su bili, a i premisa je ista u zavisnosti od moda do moda. Ono što nas je privuklo Brotherhoodu bile su jednostavnost koja je privlačila nove igrače i nove sposobnosti koje su se otključavale tokom igre i konstantno podizale angažovanost igrača. Udar adrenalina kada prevarite i eliminišete protivnika koji je sigurno jači od vas uvek je sjajna motivacija za dalju igru. Što se bolje uživite u ulogu ubice i što kreativnije i prikrivenije izvršite ubistvo, dobićete više bodova. Sada možete izvoditi zaista munjevite akcije i napade, koji su u Brotherhoodu bili blago usporeni. Ukoliko igrate u grupi, biće vam olakšano skrivanje i u svakom trenutku ćete znati gde su vam saigrači, ako ste im dovoljno blizu (mada će sigurno biti igrača koji će smatrati da je to prevelika olakšica). Korisnički interfejs u igri i tokom selekcije mapa i modova prilično je doteran, pa ćete sada mnogo lakše stići do željenog scenarija. Raznovrsnost modova i mapa zaista nam se dopada, a u Ubisoftu tvrde da će igra za više igrača i kampanja za jednog biti mnogo više meÄ‘usobno zavisni (pa čak i da ćete neke niti glavne priče moći da otkrijete samo kroz multiplayer). Što se tehničkih karakteristika tiče, izgleda da će Revelations biti na istom nivou kao i njegov prethodnik, što naravno nije nikakav minus, pošto je u pitanju jedna od najlepših igara koje smo imali priliku da igramo.

Ako vam se igra za više igrača iz Brotherhooda dopala, ova iz Revelationsa će vam se dopasti još više. Možemo čak reći da će mnogi igrači kupiti novi Assassin’s Creed pre svega zbog zabave sa društvom, što, naravno, ne znači da ne očekujemo od kampanje da bude vrhunska. No, sve pretpostavke iz ovog teksta ćemo proveriti već 15. novembra, kada će se u prodaji pojaviti verzija za PS3 i Xbox 360, ili 2. decembra, kada će svetlost dana ugledati i PC.