PC Mafia 3

2.499,00 din.


Prodavac:

Opis proivoda:

 

PC Mafia 3

 

Proizvođač: 2K

Datum izlaska: 06.10.2016.

 

Godina je 1968 i pravila su se promenila. Nakon godina u Vijetnamskom ratu, Lincoln Clay zna da porodica nije ona sa kojom si odrastao već ona za koju si spreman da umreš. Konačno kući, Lincoln je odlučan da sredi svoj život, ali prošlost mu ne dozvoljava da napusti grad. Trebaće mu više od par prijatelja da uspe u ovom novom svetu. Ali sa pravom ekipom, teškim odlukama i uprljanim rukama moguće je popeti se na vrh podzemlja. Vreme je da se stvori nova porodica.

 

But, first things first... Vremenski okvir koje igra pokriva, kao i glavni junak su, kao što rekosmo, prva i najbitnija stavka trećeg dela, koja je upala u oko još tokom ranih najava igre. Ako su vam, kada neko pomene Mafiju, prve asocijacije američki jug i okruženje Nju Orleansa, vudu i haićanske vradžbine, garderoba i automobilska galanterija kasnih šezdesetih, rasna netrpeljivost i prateći rasistički momenti, antikomunistička histerija, i sve to u jeku kontroverzi vezanih za Vijetnamski rat – onda je 2K Games napravio igru baš po vašoj meri. Iako su ’talijanski gangsteri sa svim pratećih klišeima i dalje bitan deo igre, dotični vrlo uočljivo ustupaju mesto novom settingu i novom protagonisti, koji bi možda ipak bolje funkcionisali u nekom nezavisnom ostvarenju.

Elem, u ulozi ste crnca Linkolna Kleja, veterana-povratnika iz Vijetnamskog rata koji svoj rodni grad, Nju Bordo, zatiče rastrzan sukobima između italijansko-tahićanskih kriminalnih imperija. Kao siroče kojeg je pod svoje krilo prihvatilo podzemlje crnačke zajednice, Linkoln se, zajedno sa jedinom porodicom koju zna i ima, svrstava na stranu zalizanih saveznika. Avaj, jedna (ne)uspešna pljačka federalnih rezervi iz nacionalnog trezora kasnije, i Linkoln pukim slučajem ostaje sam na ovom svetu, sa gadnom prostrelnom ranom na glavi i neugasivom žeđi za osvetom koja će ga staviti na put pravedničke odiseje nakon koje će ostati samo usta koja više ne govore.


 

Narativni deo Mafie 3 je ujedno jedna od dve jarko svetle tačke igre, koje donekle uspešno vuku na dalje igranje. Sama priča i njeno odmotavanje su krajnje jednostavni i očekivani, ali i efektni na momente. Linkolnova osveta zahtevaće od njega stvaranje klimavih savezništva sa tri sporedna krimi-bossa (od kojih je jedan glavom i bradom omatoreli Vito Skaleta, glavni junak prethodne igre), uz Linkolnovu „krticu” u CIA redovima u vidu ratnog drugara Džona Donovana, koji će vas snabdevati neophodnim informacijama vezanim za vaše sledeće korake. Ono gde igra briljira u ovom delu su odlično izrežirani, kvalitetno napisani i odglumljeni, i još bolje tehnički realizovani sinematici i scene koji najavljuju i odjavljuju veće i važnije misije, odnosno predstavljaju bitne momente u priči. Ovo se odnosi i na način na koji se sve odvija od samog starta, u vidu igrivih flešbekova, scena sa komisijom koja naknadno ispituje Donovana o događajima iz igre, intervjuima u stilu dokumentarca sa istražiteljima na slučaju, kao i sveštenikom Džejmsom, koji predstavlja koliki-toliki moralni kompas glavnom junaku.

 

 

Minimalna sistemska zahtevnost:

Procesor: Intel i5-2500k ili AMD FX-8120.
RAM: 6 GB.
GPU: Nvidia GeForce GTX 660 or AMD Radeon HD7870