PC Star Wars Battlefront 2

8.300,00 din.


Prodavac:

Opis proivoda:

 

PC Star Wars Battlefront 2


 

Proizvođač: EA

Datum izlaska: 17.11.2017.

 

Borite se u legendarnim bitkama kroz tri Star Wars ere. Doživite neispričanu priču Iden, elitnog Stormtroopera u single player avanturi. Borite se na zemlji ili u svemiru u proširenom multyplayer doživljaju.

 

Star Wars franšiza ima baš sve, od legija poklonika koji su je doživljavali kao religijsko iskustvo do mase „razočaranih” koji su nakon nekog od filmova digli ruke od Lukasove bajke u dalekoj i davnoj galaksiji. U svakom slučaju, nema osobe u modernom svetu koja nije svesna Star Wars fenomena i koja nema svoj stav o njemu. Specijalna grupa smo mi, igrači kojima u opis radnog mesta ulazi to da smo SF fanovi. Svaki igrač s dužim stažom sigurno je ispoljio ceo dijapazon reakcija na Star Wars naslove – od oduševljenja njihovom genijalnošću, preko razočaranja zbog prosečnosti SW verzija trenutno popularnih žanrova, do rezignacije zbog inferiornih igara, pogotovo kada su zbog takvih „treševa” patili neki dugo očekivani („ne-Star Wars”) naslovi Lucas Artsa. Gde je ovde Battlefront II? Srećom, negde između prve i druge kategorije.

 

 

Battlefront II u svakom pogledu ispunjava sve što smo mogli da očekujemo od (finansijski) najuspešnije igre Lucas Artsa. Skoro sve što smo mogli da vidimo u prvoj igri ispolirano je, doterano i unapređeno. Single-player mod Galactic Conquest ponovo je prisutan, a ovog puta osvajanje cele galaksije donosi više nagrada za svaku osvojenu planetu, kao i veći stepen slobode pri biranju sledećeg poteza. Srce igre je kampanja Rise of the Empire koja vas regrutuje u redove 501. pešadijske divizije klonova. Ove misije vas vode kroz bitke koje se odvijaju između „Revenge of the Sith” i „A New Hope”. Sem očiglednog vizuelnog unapređenja, promenjena je i struktura misija. Tako sada, za razliku od originala, više nije dovoljno samo potamaniti sve protivničke vojnike koji su inicijalno postavljeni na mapu. Ovog puta se protivnici iznova pojavljuju svaki put i jedini način da pobedite jeste da izvršite sve zadatke u okviru date misije. Druga novost je direktna kontrola nad herojima! Slavna imena Star Wars univerzuma bila su prisutna i u originalu, ali samo kao kompjuterski kontrolisane i (gotovo) nezaustavljive pojave. Sada možete sami da igrate kao Joda, Imperator, Leja... Prisutni su i mnogi džedaji, dartovi, ali i „obični” ljudi tj. heroji koji se ne oslanjaju na Silu, kao što su Han Solo ili članovi familije Fet. Ipak, heroji su više single-player orijentisani u ovoj igri jer, iako imaju impresivne moći, lako ih je zaustaviti s nekoliko preciznih hitaca, a i nije teško zamisliti svađu saigrača oko toga ko će da bude mali zeleni sa svetlećim štapom koji smešno priča...

 

Najimpresivnija novost u odnosu na prethodnika jesu svemirske bitke. Možda zbog relativno malog broja igrača ili pak zbog hardverske zahtevnosti, ovo nisu epski okršaji svemirskih flota već dva kapitalna broda s malim pratećim borbenim grupama, ali to ne znači da ove mape nisu zabavne. Naprotiv. U ovim misijama igračima su dostupne samo dve klase: piloti i marinci. Prvi mogu da bolje upravljaju lovcima i popravljaju ih tokom leta, dok su drugi bolji u borbi prsa u prsa što je korisno kada krenete da zauzimate protivnički matični brod.

 

 

Sem standardne borbe do smrti tu je i varijanta CTF moda u svemiru. Na klasičnim mapama, pored svih klasa iz originala, tu je i po jedna nova za svaku stranu. Klonovi tako imaju komandira koji je naoružan teškim chaingunom i koji svim vojnicima pod svojom komandom pojačava oklop. Pobunjenicima se pridružuju slavni (i nikad viđeni) botanski špijuni. Dosledno, oni raspolažu uređajem za nevidljivost, a kad dovoljno priđu protivniku, koriste bacač plamena. Ove klase, kao i heroji, dark trooperi i droideke, mogu da se koriste tek kasnije tokom svake misije kada izvršavanjem zadataka skupite malo poena.

Single-player unapređenja donose izvestan broj noviteta, ali multiplayer ipak još uvek „krade slavu”. Na serveru se u isto vreme mogu naći između 24 i 64 igrača (u zavisnosti od toga da li igrate PS2, Xbox ili PC verziju). Iako se čini da je mogućnost da na računaru hostujete server za čak 64 osobe izuzetna prednost u odnosu na konzole, ubrzo ćete zaključiti da u Battlefront II arsenalu multiplayer mapa (ima ih 24) ne postoji dovoljno veliko ostvarenje na kojem svi ti igrači ne bi izgledali kao u autobusu GSP-a sredinom devedesetih.

Oni koji vole timske online pucačine vrlo verovatno neće biti zadovoljni onim što Battlefront II nudi. Iako je kontrola mišem bolja nego bilo koji drugi vid komunikacije s uređajem, nije moguće odupreti se utisku da je novi Star Wars shooter napisan za konzole, a kasnije samo portovan na PC računar.

Star Wars: Battlefront II uradiće s fanovima igre ono što je „Episode I” učinio sa poklonicima filma – razdvojiće zaljubljenike od pragmatika. Previše toga je već viđeno i tek malo doterano u odnosu na original, nekoliko novih mapa ne čini novu igru, a onaj rush koji smo osetili kada smo prvi put oborili AT-AT na Hotu već je doživljen u originalnoj igri. Takođe, tehnički gledano, Battlefront II nije u vrhu PC naslova ovog žanra ni što se tiče izgleda ni (još bitnije) što se tiče upravljanja. Originalna igra, ma koliko popularna u svetu, kod nas nije uspela da istisne Battlefield i njegove modove iz igraonica i sumnjamo da će nastavak biti nešto uspešniji. Zato je odlično što je Battlefront II mnogo kompletnije single-player iskustvo koje možda nije za izbirljive sledbenike timske akcije, ali predstavlja nezaobilazan naslov za svakog kome se (i dalje) sviđa Star Wars.

 

Uvoznik:GameS

Zemlja porekla:Amerika