PC Call of Duty - Modern Warfare 3

2.050,00 din.


Prodavac:

Opis proivoda:

 

PC Call of Duty - Modern Warfare 3


Proizvođač: ActiVision

OVA IGRA ZAHTEVA STEAM AKTIVACIJU.

 

Legendarni FPS serijal je dobio novi nastavak. Pred nama su kampanja za jednog igrača koja se nastavlja na MW2, novi kooperativni mod i standardno vrhunske multiplayer opcije. MW3 je još jedan dokaz da je CoD vrhunska pucačina i sa pravom jedna od najprodavanijih igara svih vremena.

 

Naprosto smo sigurni da ste barem čuli za neki, ako već niste odigrali nijedan naslov iz Modern Warfare edicije. Ukoliko vam je CoD: Modern Warfare 3 prvi naslov iz serijala koji ste dohvatili, odnosno priču pratite retrospektivno, velika je verovatnoća da ćete se odlično zabaviti, videti interesantan vojnički život, a možda i predati molbu za posao u Legiji stranaca.
S druge strane, ako ste zagriženi fan serijala, MW3 će vam predstavljati deja vu efekat, sve ono već viđeno, ubačeno u mašinu i tako reciklirano izbačeno na tržište. Nakon veoma dobrog drugog dela razvojni tim, Infinity Ward je prekinuo saradnju sa EA Games-om, te je za razvijanje igre zadužen drugi tim. Mnogi su strahovali da će serijal ispasti iz koloseka, a da li su strahovi bili opravdani saznaćete do kraja recenzije.

Trojka nastavlja tamo gde je prethodnik stao. Makarov je i dalje u begu, traženiji je od Bin Ladena i Gadafija onomad zajedno, što je i opravdano, budući da je pokrenuo Treći svetski rat i krenuo u pohod za masovno uništenje zapadnog sveta. Ovaj put smo imali priliku zaigrati u timu Task Force 141 sa Soap McTavish-om i kapetanom Price-om u pohodu na glavnog antagonistu na jednoj strani sveta, dok smo u Americi i Evropi ratovali kao pripadnici elitnih američkih i britanskih jedinica koje pokušavaju zaustaviti pogrom Evrope.

Pored kratke dinamične priče koja je dosta konfuzna i relativno plitka, ni na polju gameplay-a nije se mnogo toga promenilo. Iako smo naučili da se serijal oslanja na adrenalinsko napucavanje na bojištu, ovog puta smo od novog razvojnog tima očekivali neke novitete. Kao i u prethodna dva naslova igrač ima zadatak doći od tačke A do tačke B pritom eliminišući sijaset manje-više nesposobnih protivnika koji kao da pate od simbioze epilepsije i mentalne retardacije.
Borba se svodi na to da se iz jednog ćoška šunjate dok vas ne primete, nakon toga uđete u "Rambo mod" i pobijete što više protivnika dok vam se skala zdravlja ne spusti na minimum, nakon čega sledi stajanje u zaklonu dok se ne oporavite, pa slepo ponavljanje procesa dok ne počistite zadanu sekvencu.

Istini za volju postoji nekoliko drugačije zamišljenih i odlično dizajniranih misija, kao što su ona u avionu ili sa jurećim metroom, ali suština je da postoji malo novina koje bi nas oduševile. Jedna od svetlijih tačaka igre su misije šunjanja i upravljanja određenom vrstom mini tenka, koji će vam na par minuta omogućiti da se osećate poput Boga (ili đavola, budući da sejete smrt).

Za sve one kojima je kampanja tek zagrijavanje, tu je Special OPS mod koji će vas u maniru prethodnika staviti u nezgodne pozicije gde morate brzo reagovati. Sjajan dodatak koji će vam preneti iskustvo specijalca koji mora pobiti neprijatelje u avionu, proći pored grupe protivnika neprimećen ili paziti na nuklearno oružje.

Kao šlag na tortu tu je multiplayer komponenta koja je najbolja do sada, sa mnogo više dodataka, modova i gomilom nivoa i načina interakcije kroz Call of Duty Elite.

Sa grafičke strane, igri se ima malo toga za zameriti. Iako se oslanja na već postojeći engine, animacije i teksture su više no zadovoljavajuće, te i dalje odlično izgledaju. Ratom shrvani gradovi su realno prikazani, što je jedan od glavnih grafkičkih aduta koje MW 3 nudi. Igra nije prilično zahtevna, tako da se bez većih problema može pokrenuti na nešto slabijim konfiguracijama (čitaj autorovoj kanti), skoro bez ikakvih usporavanja. Zvučna komponenta je standardno dobra, a ukoliko imate dobre zvučnike krv će vam se lediti uz zvuke letelica i artiljerije na bojnom polju.

Teško je oteti se utisku da je trojka mogla biti bolja. Serijal koji želi biti neprikosnoven na polju ratnih simulacija jednostavno treba stvoriti raznovrsniji ambijent i bogatiju ponudu načina za vođenje bitki. Ipak, i pored toga, igra nudi odlično iskustvo, kako za novajlije, tako i za fanove serijala koji žele videti kraj sage. Pored priče koja se ovaj put preselila na globalnu mapu i dalje se ne možemo distancirati od američkog patriotizma i ujka Sam-a u ulozi globalnog policajca. Pored gomile generičkih zadataka i nekoliko fenomenalno osveževajuće dizajniranih misija prilikom kojih ćete se osećati kao Sam Fisher, ovaj naslov ne nudi mnogo drastičnih poboljšanja. Ko želi adrenalinsku zabavu u postapokalptičnoj Americi i Evropi koja će ga naterati na razmišljanje da pristupi specijalnim vojnim snagama uživaće u ovom naslovu. Za sve one koji žele skratiti nekoliko sati igrajući kampanju, ovo je takođe odličan naslov. Za sve ostale, tu su Special OPS mod i multiplayer, koji je skrivena okosnica igre i ono što čini da se MW igre vrte mesecima i mesecima nakon objavljivanja.

Minimalna konfiguracija:
- OS: Windows XP, Vista or Windows 7
- CPU: Intel Core 2 Duo E6600 or AMD Phenom X3 8750 processor or better
- RAM: 2 GB
- HDD: 16 GB free disk space
- Graphics: 256 MB card with shader model 3
- Sound Card: DirectX 9 Compatible
- DirectX: Version 9.0c

 

 Uvoznik:GameS

Zemlja porekla:Amerika