PC Guild Wars 2 - Heart of Thorns

5.950,00 din.


Prodavac:

Opis proivoda:

 

PC Guild Wars 2 - Heart of Thorns


Proizvođač: NC Soft

Datum izlaska: 23.10.2015.

 

Prva velika ekspanzija za jednu od najpopularnijih MMO igara, Guild Wars 2 Heart of Thorns donosi novi region, nove skillove, pravljenje guild hall i kompetetivne modove za guild vs guild. Nova profesija Revenant pruža veliki izbor moćnih magija za igrače koji preferiraju borbu iz daljine. Sadrži i osnovnu igru.

 

Prvi utisak - HoT je uživanje. Ali baš u pravom smislu te reči. Da li je ovo najbolji MMO? Nije. Da li je revolucionaran, nov, svež, čudotvoran? Nije. Ali da li je za finu zabavu, opuštanje i lepo MMO iskustvo? Definitivno.

Drugi utisak – al’ je ovaj svet ogroman! Ukoliko od MMO igre zahtevate velika prostranstva i istraživanje kojem nema kraja, gde je svaki novi dan nova avantura, u Heart of Thrones nećete biti razočarani.

Nećemo se previše baviti detaljima u igri. Pre svega ćemo pohvaliti posao koji je ArenaNet uložio da u HoT sve prođe kako bi trebalo. Jednostavno, kompanija je sazrela, njeni potezi su iskusni i lansiranje Heart of Thrones prošlo je glatko. Nije bilo problema sa logovanjem prvog dana, nije bilo štucanja, nije bilo poteškoća. Čak i kretanje kroz prve zone prolazi bez većih problema, uključivanje u zadatke i misije…

 


Ono što definitivno neće biti glatko je vaše napredovanje. Očekujte da će vas HoT pošteno izmučiti. Ukoliko ste GW2 smatrali teškom MMO igrom, u ovoj ekspanziji nemate šta da tražite. Nije laka, zahteva dosta iskustva i vežbe, a pored svega toga, poseduje novitet u vidu vremenski povezanih dešavanja. Ne samo da je potrebno nekoga poraziti već je to potrebno uraditi u pravom trenutku. Kao da to nije dovoljno, igra će često od vas zahtevati da sa saborcima koordinišete napad na nekoliko različitih lokacija u istom trenutku tako da, srećno!

 

Iako maksimalan nivo napredovanja nije promenjen u igri, nemojte da mislite da iskustveni poeni nisu bitni. Oni u mnogome znače i pomažu vam da otključate nove „master“ skillove koji će vam biti neophodni da biste porazili određene protivnike ili napredovali dalje kroz zone u igri. Kao što vidite, Heart of Thrones vas neće štedeti. U skladu sa tim ide i informacija da događaji u igri nisu kratki, da zahtevaju vreme i pored svega pomenutog deluje kao da je GW2 otišao korak dalje u kompleksnosti i težini. No, to nije nužno loša stvar. Uz sve današnje f2p igre koje su sve jednostavnije, čini se da pomalo izazova nije na odmet. Naravno, sve zavisi od toga šta od igre očekujete.

Bilo kako bilo, dizajn novih mapa, mastery sistem i dosta novog sadržaja sigurno će se dopasti veteranima u Guild Wars 2, koje neće obeshrabriti nešto slabije izvođenje, kontrola kamere i to što po pitanju mastery progresije nije baš sve najjasnije, makar u početku.