PSV The Lego Movie Videogame

2.499,00 din.


Prodavac:

Opis proivoda:

 

PSV The Lego Movie Videogame


Proizvođač: WB Games

Datum izlaska: 04.02.2014.

 

 

Upoznajte Emeta, običnog Lego graditelja koji spletom neverovatnih okolnosti postaje jedini spas za Lego svet. Kroz veliku avanturu će sresti nove prijatelje, Master graditelje i obići neke od neverovatnih lokacija.

The LEGO Movie Videogame prenosi stil animacije iz filma i donosi novine poput Master builders i uputstava za pravljenje novih kreacija. U igri je dostupno oko 90 likova iz filma (Gandalf, Batman, Nindže i mnogi drugi) i 15 nivoa, a kao i uvek možete igrati sa prijateljem na istoj konzoli.

 

Upoznajte Emeta, običnog Lego graditelja koji spletom neverovatnih okolnosti postaje jedini spas za Lego svet. Kroz veliku avanturu će sresti nove prijatelje, Master graditelje i obići neke od neverovatnih lokacija.

The LEGO Movie Videogame prenosi stil animacije iz filma i donosi novine poput Master builders i uputstava za pravljenje novih kreacija. U igri je dostupno oko 90 likova iz filma (Gandalf, Batman, Nindže i mnogi drugi) i 15 nivoa, a kao i uvek možete igrati sa prijateljem na istoj konzoli.

 

Ah, igre po filmovima... do sada smo verovatno svi naučili, na lakši ili teži način, da treba da ih izbegavamo, ali nakon dobrog provoda u bioskopu teško je odoleti želji da ih probamo barem na kratko. Kod LEGO Movie Videogamea ističu se dve pozitivne stvari. Na prvom mestu je činjenica da je jedna od retkih Lego igara po predlošku u kom su zaista Lego kocke što nekako celu stvar čini mnogo prirodnijom i prijatnijom. S druge strane je višegodišnje iskustvo dizajnera odgovornih za ovu igru. Tt Games je u poslednjih devet godina izbacio čak dvadeset četiri naslova s etiketom Lego. Štaviše, od 2009. godine prave isključivo igre u ovoj franšizi, pa su, na sreću, do sada potpuno ispekli zanat.

 

 

Priča igre, u standardnom maniru ove vrste igara, prati radnju istoimenog filma, uz proširivanje sekvenci raznim igračkim sadržajem. Tu su platformske misije, arkadne borbe, sekvence sa spajanjem nizova, izbegavanjima prepreka kao i vožnjama/rail shooterima. Kao u filmu, glavni junak u igri je Emet, obična Lego figura koja provodi dane u Bricktownu na gradilištu gde dosledno prati uputstva kao i sve njegovi kolege, sluša istu muziku i gleda iste TV serije. Kada zli lord Biznis reši da zavlada svim Lego svetovima i ukrade moćnu relikviju Kraggle od čarobnjaka Vitruvijusa, jedini način da bude zaustavljen jeste da se pronađe specijalni graditelj i skrivena kocka zvana Piece of Resistance. Igrom slučaja Emet biva spojen upravo s ovom specijalnom kockom i tako postaje meta i milicije i tajnog pokreta otpora protiv Biznisa.

Mehanika u LEGO Movie Videogameu nastavlja se na sve što smo videli u ranijim Lego igrama. Od nivoa do nivoa na raspolaganju su vam različiti timovi likova sa specijalnim sposobnostima. Tako neki likovi probijaju prepreke, drugi bolje skaču, treći aktiviraju specijalne prekidače, pomeraju posebne kocke i tako dalje. Uvek vodite samo jednog lika, ostale vodi AI relativno korektno. Žongliranje s likovima radi prevazilaženja prepreka i rešavanja problema okosnica je igre. Naravno, ovo ne bi bila Lego igra kada ne bi bilo neke vrste gradnje pa je osnovna struktura nivoa skupljanje uputstava za gradnju nekog objekta ili vozila, onda mini-igra za sastavljanje i na kraju upotreba u toku same igre. Tu je i jednostavnija „popravka” prilikom koje vaš lik gomilicu kocki sastavi u početni objekat, a napredni, master building podrazumeva lociranje ključnih grupa kocaka oko vašeg lika nakon čega kreće mini-animacija sastavljanja. Ova igra vas svako malo oduševi sa koliko maštovitosti su osmišljene ove Lego zagonetke, iako su sve uglavnom varijacija na jednostavnu ideju da se neki objekat (ili grupa objekata) rasturi na kocke i zatim sastavi na drugom mestu ili u drugom obliku.

Nakon što pređete neki nivo otvara se free play mod gde slobodno istražujete Bricktown. Što igranjem nivoa, što skupljanjem „novčića” (zlatne i srebrne lego kockice) otključavate likove koje proizvoljno birate u slobodnom modu i do kraja igre možete da ih sakupite preko devedeset. Gomilanje novih likova ne služi samo za ispunjavanje kolekcionarskih ambicija, nego pošto imaju pomenute jedinstvene sposobnosti novi likovi polako otvaraju sve veći deo Bricktowna što omogućuje otključavanje novih likova i tako u krug.

LEGO Movie Videogame izgleda veoma lepo, u skladu s onim na šta su nas ljudi iz Traveller’s Talesa već navikli tokom godina. Čak je i interfejs koji vidite na ekranu puka evolucija, odnosno tematski prilagođena varijanta šablona koji koriste već godinama. Da li to smeta? Naravno da ne. Suština ovog naslova su razigrana zabava i jednostavna razonoda. Tradicionalna doza humora koja se provlači kroz lego serijal neprimetno se uklapa u otkačeni ton filma po kom je rađen. Kao eventualni „problem” (jer prilično zavisi od ličnog utiska) mogli bi da budu delovi filma koji su ubačeni između nivoa i sekvenci animiranih u endžinu igre. Pošto je film rađen kombinacijom stop-motion animacije i kompjuterske grafike, kocke u tim delovima izgledaju fantastično realno, sa prirodnom refleksijom pa čak i ogrebotinama karakterističnim za starije kocke. S druge strane, sam gejmplej je potpuno ispoliran, sjajan, sterilan. Da nema kontrasta koji pružaju filmski klipovi ne biste imali utisak da nešto prosto nedostaje.

z filma su preuzeti i glumci koji daju glasove. Nekako je sve lepše kada čujete glas Morgana Frimena. Preuzete su i razne zone inspirisane tradicionalnim Lego svetovima. Od Divljeg zapada, preko srednjovekovnih vitezova do podvodnih i svemirskih avantura. Ipak, pored svega pomenutog što je pozitivno, to strogo pridržavanje strukturi filma nije idealno. Propuštene su prilike za pravljenje još zanimljivih nivoa koji možda ne bi pratili priču direktno, ali bi bilo sigurno zabavno da provedemo ove šašave likove kroz još apsurdnih situacija. Možda su dizajneri nešto čuvali za nastavak (pošto znamo da prave ove igre prilično brzo).Pored sveg veselja koje i odrasla osoba može da doživi uz LEGO Movie Videogame, u pitanju je ipak naslov namenjen mlađim igračima i njima je zabava gotovo zagarantovana. Igra će da se svidi i onima koji se nisu ranije sreli sa naslovima iz serijala Lego, ali im se dopao film po kom je rađen.