PSV Lego Lord Of The Rings

3.550,00 din.


Prodavac:

Opis proivoda:

 

PSV Lego Lord Of The Rings


Proizvođač: WB Games

Datum izlaska: 01.01.2000.

 

Nova LEGO avantura nas vodi u dobro poznati svet Gospodara prstenova, tačnije kroz filmsku trilogiju. Igrajući kao neki od članova Družine Prstena, igrač će (sam ili sa prijateljem) obici lokacije vidjene u filmskoj trilogiji i ucestvovati u mnogim bitkama koje smo gledali na filmskom platnu, naravno, propraceno dobro poznatim LEGO humorom. Kao i prethodna LEGO igra (Batman 2: DC Heroes) i LoTR nudi velike nivoe i slobodno setkanje između misija, a za pravi LoTR dozivljaj omiljene nam kockice pricaju glasovima junaka iz filmova.

 

Nakon čak deset Lego obrada popularnih filmskih saga, trilogija „Gospodar prstenova” bila je očigledan no-brainer, koji je tek sada stigao na tapet. Iako je, bez sumnje, tempiran tako da se poklopi sa premijerom prvog filmskog „Hobita”, Lego:LotR je, nalik starijoj sabraći, odrađen sa vidljivim entuzijazmom i predstavlja još jednu potvrdu da „otaljavanje posla” kao izraz jednostavno ne postoji u Traveller’s Talesu.

 

Prepoznatljiv koncept gomile misija inspirisanih značajnijim scenama iz filmova, uz ogromni hub level da ih sve okupi i (u tami) sveže, nije menjan i samo je dodatno proširen. To se tiče fascinantne tranzicije bitnijih (međusobno povezanih) lokacija Srednje zemlje u ograničeni svet Lego kockica i kulisa, i predstavlja do sada najkompleksnije odrađeno čvorište igre, iz kojeg pristupate svim ostalim (osnovnim, dodatnim, bonus i tajnim) sadržajima. Bez obzira na to da li tabanate Okrugom, Brijem i Rivendelom, jašete poljanama Rohana ili trčkarate po bedemima Minas Tirita, činjenica da je sve povezano u veliku celinu (koju otkrivate parče po parče) i da se bezbolno strimuje poput nekog MMO-a naprosto oduzima dah i svedoči o satima uloženog truda posvećenih autora.

 

Ogromno bogatstvo sadržaja i aktivnosti koje se postavljaju pred vas, uz gomilu likova sa različitim veštinama i brdo opreme i predmeta koje treba da iskoristitie na pravom mestu i na pravi način (uz štura objašnjenja i manjak intuitivnih operacija), stvaraju neizbežan overwhelming osećaj da će vam biti potrebne nedelje igranja da baš sve izgustirate. Ovo čini i retku, a zapravo potpuno zanemarljivu manu igre – ništa vas ne sprečava u tome da istrčite od jedne do druge konkretne misije ukoliko ne želite da se bakćete sa sporednim sadržajem.

U prezentacionom smislu, glavnu poslasticu čine masovne bitke viđene u filmovima (bez obzira na to što su svojim dizajnom ovde zapravo prilično ograničene), sa stotinama i hiljadama učesnika u pozadini, kao i nekoliko odlično odrađenih efekata i sekvenci (Frodovo „izmeštanje” u Sauronovu mračnu dimenziju kada navuče prsten, Gandalfovo krljanje sa Balrogom prilikom pada u Moriji i slično). Najkarakterističnija stavka vezana za zvuk tiče se potpune glasovne sinhronizacije likova semplovima iz samih filmova, što je odrađeno s polovičnim uspehom. Kvaka je u tome što deluje pomalo čudno i teško spojivo kada čujete luckaste, kockaste vragolane kako izgovaraju smrtno ozbiljne i emocijama nabijene dijaloge iz filma (to je možda i razlog izostanka većeg broja parodičnih i duhovitih scena koje su krasile ranije Lego naslove). Očekivano, za impresivni saundtrek Hauarda Šora se, kao i u slučaju prethodnih igara, nije štedelo para.