PS4 Far Cry 4 - Limited Edition

3.499,00 din.


Prodavac:

Opis proivoda:

PS4 Far Cry 4 - Limited Edition

Proizvođač: Ubi Soft

Datum izlaska: 18.11.2014.

Jedan nevoljni heroj, jedan despotski ludi antagonista, jedan prostrani ruralni sandbox... Ako izuzmemo imena i prezimena, poslednja tri Daleka krika suštinski su iste igre čiji dizajner tvrdoglavo odbija da razmotri neki alternativni scenario. Far Cry 2, 3 i 4 sličniji su jedan drugome od tri „Hangover” filma, što je poduhvat dostojan divljenja. To ne znači da na neki blesav način nisu zanimljivi, i „Mamurluci” i Daleki krici...

Nakon serije tropskih lokacija, franšiza se seli u planinski predeo fiktivne varijante Nepala. Kraljevinom Kyrat despotski vlada uzurpator Pagan Min, flambojantni ekscentrik koji u ludilu odlazi korak dalje od Vase Crnogorca iz Far Cry 3. Naš mladi junak je naturalizovani Amerikanac, rodom Kiraćanin, koji ispunjava poslednju želju svoje preminule i kremirane majke – „odnesi me kući, sine”... Nesvestan sudbinske uloge koju nosi njegovo poreklo, na mah uhvaćen u kovitlac narodnog ustanka protiv tiranina, mlađani Ajay Ghale odigraće ulogu nedostajućeg zupčanika u mehanizmu promene.

No, previše razmišljanja stvara glavobolju – bacimo se na akciju. Far Cry 4 je najraskošniji i najbogatiji ruralni gejming sandbox koji je ikada napravljen. U igri ima toliko sporednog sadržaja da ćete stalno praviti višesatne pauze od glavnog storilajna i skakati od cveta do cveta, od masakra do masakra... Trkanjem, asasinacijama, paraglajdingom, skupljanjem demonskih maski i delova dnevnika vašeg oca, lovom na životinje i drugim zezanjem bavićete se u pauzama oslobađanja neprijateljskih uporišta i otimanja signala na radio-kulama (skida fog of war, baš kao u prethodnoj igri), čime ćete se pak baviti u pauzi rešavanja glavnog, račvajućeg questa. Prosto rečeno, Far Cry 4 je igra koja zahteva nepodeljenu pažnju jer sadržaja (zabavnog sadržaja) ima u tolikoj meri da igru nema smisla deliti s nekim drugim naslovom, makar dok joj ne posvetite pedesetak sati i ne uhvatite se za glavu zbog rokova koji vam mrtvačkim prstom kuckaju po prozoru.

LIMITED EDITION verzija igre, koja uključuje i „Blood Ruby Pack“ – dodatnu single player misiju i dodatno oružje (1911 pistol)