Alimenta maltodekstrin (500g)

640,00 din.


Prodavac:

Opis proivoda:

Alimenta maltodekstrin (500g)

Prosti UH za popunjavanje energetskih depoa u mišićima

Oligosaharidi predstavljaju kraće lance monosaharida, i najčešće se pominje maltodekstrin, kao glavni predstavnik oligosaharida. Kraći lanci oligosaharida se brže vare od polisaharida, ali sporije od disaharida, pa često predstavljaju dobar izvor energije tokom fizičke aktivnosti ili u početku oporavka. Gotovo da nema izotoničnog napitka ili preparata za ishranu sportista koji ne sadrži oligosaharide, ukoliko se u njemu nalaze ugljeni hidrati.

Glukozni polimeri se metaboliziraju polako i sa kostantnim oslobađanjem u krvotok, telu garantuju dugotrajan izvor energije, koji je potreban kod sportova izdržljivosti.
Maltodekstrin zbog svog glikemijskog indeksa polako oslobađa ugljene hidrate u krvotok, kao posledica toga optimalno puni glikogenske rezerve u mišićima i jetri. Kompleksni ugljeni hidrati u tom proizvodu direktno stimulišu oslobađanje insulina. Insulin utiče na povećanje mišićne mase tako što omogućava najbrži transport aminokiselina u gladne mišiće, istovremeno sprečavajući oslobađanje kataboličnog hormona kortizola.
Maltodekstrin je savršen za sve vrste sportista; posebno za sportiste koji se bave izdržljivijim sportovima, jer povećava izdržljivost, smanjuje umor i sprečava skupljanje mlečne kiseline u mišićima, kao i za ljude, koji treniraju sa različitim oblicima preopterećenja (dizanje tegova) i koji bi hteli da povećaju masu i obim mišića.

Preporuka za kombinaciju sa drugim suplementima: Za povećanje telesne mase, preporučujemo da pre treninga konzumirate jednu mericu od 20g dekstroze sa mericom kreatina, a posle treninga napravite šejk od 15g maltodekstrina, 3g kreatina i merice svog omiljenog proteina.Preporučena upotreba: Pomešajte 1-3 merice maltodekstrina sa vodom. Količina tečnosti zavisi od toga, koliko gust napitak želite. Konkretne preporučene količine zavise od pojedinca i njegovih ciljeva. 

Sastav:

Čist maltodekstrin (iz krompirovog skroba)

Preporučena upotreba: Pomešajte 1-3 merice maltodekstrina sa vodom. Količina tečnosti zavisi od toga, koliko gust napitak želite. Konkretne preporučene količine zavise od pojedinca i njegovih ciljeva.

Način čuvanja: Čuvati na suvom i tamnom mestu.

Proizvođač: Alimenta

Zemlja uvoza: EU

Zemlja porekla: EU

Uvoznik: Brenntag d.o.o., Beograd